"Трябва да направим, каквото можем", категоричен е съпредседателят на "Изправи се! Мутри вън!"

„Принципът, който има в нашата част на коалицията е, че ние ще подкрепим политики. Тоест конкретни предложения, защото според нас така работи демокрацията”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” съпредседателят на "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов в отговор на въпроса дали партията му би подкрепила кандидатурата за председател на НС на Ива Митева, която е част от Правната комисия, а сега е депутат от „Има такъв народ”.  

Радев: Надявам се да има стабилно редовно правителство

„За момента не обсъждаме имена за председател на парламента. Би трябвало трите протестни партии да изберат председател, който да е от тях. Това е най-логичното нещо”, посочи той.

По думите на Хаджигенов Слави Трифонов е събрал около себе си умни хора, експерти, които ще съставят правителство или поне ще се опитат. „Обединението е важно. Ако той се обърне към нас, имаме готовност да предложим хора”, посочи той.

„Не става въпрос за елементарната аритметика, която очевидно не излиза. Става въпрос за подкрепа. Трябва да направим, каквото можем. БСП сами предложиха подкрепа и ние ще я вземем. Ако има такава от ДПС, и нея ще вземем”, заяви съпредседателят на "Изправи се! Мутри вън!".

„Смелостта не е в това да се явяваш на избори, докато успееш да си нагласиш резултатите. Смелост е да отстояваш принципите си”, категоричен е Хаджигенов.

Целия разговор гледайте във видеото