Вижте какво още коментира социологът от „Галъп"

„На тези избори, макар и с малко, все пак надделя желанието на българите за промяна". Това заяви социологът от „Галъп" Първан Симеонов.

„По-голямата част от българските граждани сякаш още не могат да определят кой е победител от изборите. Над 40 процента ще ви кажат, че никой не е победител. Когато сравняваме тези, които казват, че ГЕРБ са спечелили срещу тези, които казват, че са спечелили силите срещу ГЕРБ – има превес на тези, които казват, че са спечелили силите срещу ГЕРБ”, коментира още той.

Изводите са на база на бърз сондаж на „Галъп интерншънъл болкан“ сред 831 души по телефона, проведен между 12 и 14 април със собствено финансиране.

"Галъп": Мнозинството от българските граждани не вярват, че може да бъде съставено правителство

„Най-голямото очакване на българите е да се състави някакво правителство, макар че обществото е по-скоро скептично, че това ще се случи. Иначе, самото то иска правителство – предпочита съставяне на такова, вместо нови избори”, каза Симеонов.

„Данните показват, че при един евентуален нов шанс резултатът на Слави Трифонов може би ще порасне, но и от ГЕРБ може би ще се стегнат. Това означава, че перспективата за нови избори може да не даде ново решение и като генерална структура може би пак ще бъдем в патова ситуация”, посочи още той.

Новоизбраните депутати полагат клетва

CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing); национална извадка (831 ефективни интервюта) за населението на възраст 18+ г. Изследването е проведено в периода 12-14.03.2021 г. Абсолютната максимална грешка е ±3.3% при 50% дялове. 1% от извадката се равнява на 55 хиляди души.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИЯ ВОТ ЧЕТЕТЕ ТУК