Пациент с шокиращ разказ за мизерия в пловдивска болница

Зрител на NOVA сигнализира за нечовешки условия, в които се лекуват пациентите в COVID отделението на пловдивската болница „Свети Мина“. За мизерните и тежки условия, в които са принудени да се лекуват пациенти и да работят лекарите, които спасяват човешки животи, мъжът подробно описва в пост в социалните мрежи. Той съобщава, че лекарите плащат от джоба си, за да подобрят материалната база. В стаите пада и мазилка.

Настаниха майка и децата й в мизерно общинско жилище (ВИДЕО)

По думите на Олег Петров в отделението на първия от двата COVID етажа има една тоалетна, като няма нито една работеща чешма в нея. Мухълът и влагата са унищожили всичко. Няма и баня.

„Идеята на публикациите ми е да насоча вниманието към подобряване на болницата. Екипът е феноменален, лекарите са на топ ниво и спасиха живота ми. Благодарен съм на всички. Съжалявам, че те са принудени да работят в такива условия”, разказва Олег Петров.

Майка на бебе с COVID-19 се оплака от лоши условия в болница

По думите му лекарите купуват необходими неща за отделението с пари от собствения си джоб.

„Описанията на пациента са доста драматизирани. Предвиден е ремонт на целия щранг, който е показан на един от снимките. Топла вода има постоянно, болницата е много добре отоплена”, коментира управителят на болницата Петър Перов.

„Аз съм тук от 10 месеца. Това оплакване е индивидуален случай”, коментира д-р Филипов.

Още по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК