Писателят е изключен от партията през 1988 година заради стихотворения на тема "Квартално събрание"

"Ремонтират дома на Дора Габе, в който се помещава редакцията на списание "Пламък". Списание "Пламък" ни задължава, то е било модерно и значимо списание, създадено от Гео Милев", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS писателят и издател Георги Константинов.

Писателят допълни, че самият Гео е оставил съвета да бъдем винаги с младите. През тези десетилетия списанието винаги е било до младите.

Той сподели и наблюдението си, че днешните млади автори работят по-самотно, докато предишните се се събирали повече и са обсъждали творбите си.

Като депутат от началото на промените у нас Георги Константинов си спомня, че само той и Валери Петров са се заели с редактирането на новата конституция от 1991 година в граматичен план, така са прочели и целия текст на основния ни закон.

"През 1990 година в Народното събрание имаше много интелктуалци, ние общувахме, въпреки политическите си различия", добави още той.

За творецът писателската работа вече не е толкова престижна и няма особено влияние, както са имали автори като Димитър Димов, Веселин Ханчев, Павел Вежинов.

Георги Константинов припомни, че е бил изключен от БКП заради творби от 1988 година на тема "Квартално събрание", защото някой партиен активист се е разпознал в тях.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.