"Революционен устрем може да налее гласове към патриоти, Васил Божков и "Възраждане", смята политическият психолог

"Радев връчи на БСП третия мандат, защото беше издигнат от тях, това беше коректност към социалистите и към вицепрезидента, а все пак БСП застана и зад президентската кандидатура за втори мандат, а не на последно място столетницата е и трета политическа сила", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според нея президентът е очаквал много повече гласове за партиите на протеста, но това не се е случило, защото тези протести не са издигнали лидери, което се вижда сега и в парламента, където има не политици, които знаят и умеят да управляват, а такива, които се готвят за избори.

Проф. Христова смята, че БСП не може да се представи като партия, която предлага нови решения, нито нови лидери, и са стигнали дотам да не могат да се класират втори.

Д-р Симидчиев: Промените в здравеопазването отговарят на предизборни обещания (ВИДЕО)

Тя е убедена, че не може да се промени много за два месеца, освен ако не се случи някакъв катаклизъм.

"Хаосът, който цари в парламента, може да излее революциенен устрем към патриоти, Васил Божков и "Възраждане", това е теглене от избирателите на БСП", категорична е проф. Антоанета Христова.

В предаването Костадин Паскалев, член на Националния съвет на БСП, заяви, че никой от членовете на партията не е крепостен на Корнелия Нинова и всеки от тях може да взима самостоятелни решения дали да влиза в служебен кабинет, или - не.

Според него президентът носи цялата отговорност за служебното правителство и личностите в него ще отговарят на неговото разбиране за това какво и как трябва да изпълни то.

Дипломат: Бъдещият премиер ще се нуждае от подкрепата на обществото и държавата (ВИДЕО)

Костадин Паскалев призна, че покана към него би била оценка за извършеното през годините, но не смята, че е подходящ за длъжност в правителство сега, тъй като има крайно мнение за случващото се в момента, което в никакъв случай не е позитивно.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.