След хиляди откази на интервюта в последните 40 години, Али Агджа проговаря пред български журналист

Кой поръча атентата срещу папа Йоан Павел II? Ексклузивно в ефира на NOVA Мехмет Али Агджа проговори пред Даниела Тренчева, след като в последните 40 години е отказал хиляди покани за интервюта на медии от цял свят. Пред нея той признава, че е обучаван в лагер за терористи, че е бил в България преди покушението срещу папата и е работил с контрабандисти у нас.

Мехмед Али Агджа ексклузивно пред NOVA: Отрича ли за българска следа в атентата срещу Папа Йоан Павел II?

На 13 май 1981 г., в сърцето на Ватикана - на площад „Свети Петър“ - се чуват изстрели. Папа Йоан Павел II пада в ръцете на хората, които го придружават, на косъм от смъртта. Датата е известна и като „Денят на апокалипсиса“, а изстрелите срещу папата изглеждат като опит за смяна на световния ред.

В ефира на „Здравей, България” Даниела Тренчева сподели, че Али Агджа й разкрива кой му е поръчал атентата и дали действително има българска намеса. През годините се появяват много версии, които са опровергавани от различни служби.    

МИТ ЛИ Е "БЪЛГАРСКАТА СЛЕДА"? Говори адвокатът, освободил Сергей Антонов от затвора      

„Затова не спряхме само с това интервю. Потърсихме хора, които по това време са били в Рим и са се грижили за Сергей Антонов. Които са търсили доказателства, за да опровергаят думите на Али Агджа. Тук е много интересно, защото се оказва, че за всяко едно твърдение нашите дипломати са търсили документи. Аз не очаквах усилията им да бъдат толкова огромни”, споделя журналистът.

Не пропускайте документалната поредица на Даниела Тренчева, посветена на атентата срещу папа Йоан Павел II, всяка събота до края на май в „Ничия земя“ от 18:00 часа по NOVA.