Той беше на разпит в Софийската градска прокуратура

Собственикът на „Градус” Иван Ангелов се отрече от всичките си твърдения - за печалбата от фурмите и за приятелството и помощта от Бойко Борисов, дадени пред Комисията по ревизията. Това стана при днешния му разпит от прокуратурата. Ангелов днес беше призован заради скандалните твърдения на друг бизнесмен - Станислав Илчовски, който го обвини в рекет, борсови спекулации и го посочи като ковчвежник на бившия премиер.

„Обърках се за фурмите”, заяви още бизнесменът по време на разпита в прокуратурата. Той допълни, че не ги е продавал, а са били дарени. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Припомняме, че на 5 май в парламентарната комисия за ревизия на управлението през последните 10 години земевладелецът Илчовски посочи Ангелов като ковчежник на вече бившия премиер Бойко Борисов, посочи от кого са кюлчетата, които се предполага, че са заснети в спалнята на премиера, както и че са заснети от плеймейтка. 

Илчовски твърди още, че Ангелов изкуствено е завишил оборотите на компанията си, за да я листне на борсата. По думите на Менков Комисията за финансов надзор е излязла с решение, че няма такова нещо, но Ангелов е поискал допълнителна проверка, за да се изчисти името му. 

Отново скандал в Комисията по ревизия (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Призовани сме по сигнал на гражданско движение „Боец", призоваха ни по телефона", съобщи адвокатът на Ангелов Менко Менков. Той коментира още, че се касае за търговски спор между двама бизнесмени и категорично отрече твърденията на Светослав Илчовски за борсови спекулации и рекет. 

„Непосредствено след изказванията на г-н Илчовски Комисията за финансов надзор извърши проверка и направи изявление, че при първоначалното публично предлагане не са допуснати никакви нарушения. „Градус” АД, моите клиенти, са подали второ искане до Комисията за финансов надзор да се извърши проверка”, заяви Менков.

„Градус” АД не е допуснала абсолютно никакви нарушения в дейността си като публична компания”, добави още той.

Инфарктно заседание на Комисията за проверка на управлението на ГЕРБ

Още преди 2 седмици Ангелов отрече всички обвинения освен това, че познава Борисов, играят карти, чуват се по телефона и бившият премиер му е помагал в бизнеса. На изслушване в комисията за ревизия на 7 май Ангелов обяви още, че е участвал в бартерна сделка между България и ОАЕ. „Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми. И ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба", заяви тогава той. 

Днес Ангелов отрече да е изтъргувал фурмите, пратени от ОАЕ като благодарност за дарени от България пилешки продукти и маски. Той обяви, че се е объркал и фурмите са били дарени на БЧК.

По-късно Ангелов се отрече и от приятелството си с Бойко Борисов. Той заяви, че Борисов не му е помагал с турските власти за по-лесно преминаване на камионите си и че не се чуват често. Каза още и че не му е подарявал кюлчета. 

За да докаже, че не лъже Ангелов е готов да бъде подложен на детектор на лъжата и дори го е предложил на прокуратурата. Адвокатът му обеща, ако се стигне дотам, медиите да бъдат поканени. 

 

„Градус” АД: Категорично отхвърляме всички обвинения