„Не блей като овца - ела! Патко такава, на коя задача си?”, са част от обръщенията

За шокиращо отношение на учител към първокласници сигнализират родители от Дупница. От аудиозаписи, които са направили, се чува смущаващ език от човека, който се очаква да възпитава.

„Не блей като овца - ела! Маската нека ти стои, бе, тъпчо! „З” напиши, бе, тъпчо! Реви си у вас! Кретен некой. Патко такава, на коя задача си? Ставай наказан, бе, разсипа ми целия час, бе, говедо! Удари го! Удари го, ма, да не ставам аз!”, са само част от обръщенията към учениците, които се чуват от запис в клас. 

Родителите настояват учителката, която обвиняват, да бъде уволнена. 

„Моето дете е системно тормозено от госпожа Анета Колева физически и психически. Всеки ден е наричано тъпак, тъпунгер и лигльо. Тя го кара да чете, той плаче. Тя продължава да крещи и вика. Принуждава друго дете да бие моето”, разказа родителят Ивета Запрянова.

КРЯСЪЦИ И ОБИДИ В ДЕТСКА ГРАДИНА: Тормозени ли са деца в Плевен?

За случващото се в час родителите на учениците разбират от системно оплакване от децата. Така се събират и решават да проверят дали твърденията им са истина.

„Останахме потресени от това, което чухме. Чухме психическо натоварване на децата и очакване от страна на госпожата тези деца да не са агресивни и помежду си да се държат като възрастни. Тя иска да работи с възрастни”, обясни друг родител.

Директорът на училището Райко Ангелов заяви, че изпълнява реда и е сформирана експертна комисия. По график ще се разговаря и с родители. Тепърва ще се установява казаното в записа. Обясни, че не го е слушал, защото го определя като противозаконен.

Ангелов е разговарял с учителката. Директорът отказа да обяви какво са коментирали. „Първо трябва да се докаже дали отношението ѝ е такова, каквото споделят родителите. Ще изясним всички обстоятелства”, добави той, като обясни, че няма данни за системен тормоз на ученици.

Експертната комисия ще започне да работи по случая на 25-и май.

„Възможно е учителката да бъде преместена от този клас. Няма нищо невъзможно. Но трябва да бъде законно. Не може под натиска на улицата да се правят нещата. Ние работим с нормативни документи”, добави Ангелов.