"Футболистите в националния отбор имат неповторим шанс да се покажат", подчерта селекционерът

"Всяка една покана за треньор от отбор е била в труден момент, но капитан се става в бурно море", това каза в предаването „Неделята на NOVA” селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров.

Той сподели, че е започнал с футбола от училището и улицата, след това спортното училище в Пловдив, като постоянно се е играело футбол.

Случайно заминава да играе в Китай, но след това решава да се върне там като треньор с екип, на който е благодарен, защото никой не постига нищо сам. Почитателите на водения от него Шъдзяджуан го изпращат със сълзи.

"Аз имам мечти, една от тях бе да стана национален селекционер, макар да знам, че това е трудна задача. Нямаме големи фигури, но отбор може да се направи", категоричен бе "пловдивският Джанини".

Ясен Петров е убеден, че човек винаги може да се развива и да учи нещо, дори и най-дребни детайли са важни, приложени в правилното време и място.

Националният селекционтер подчерта, че е включил 10 нови хора в отбора, но промените трябва да стават постепенно и да се подхожда индивидуално към всеки играч.

"Има пропаст между поколенията, таланти има но в 15-16-годишна възраст нещо пропада. Голямата разлика между нашето поколение и сегашните е, че ние израснахме на улицата и играехме постоянно, не в една тренировка", заключи Ясен Петров

Вижте повече във видеото.