Нови имена със заявка да влязат в политиката на предсрочните парламентарни избори

Нови имена със заявка да влязат в политиката на предсрочните парламентарни избори. Сред тях бившият министър- председател Жан Виденов и боксьорът Кубрат Пулев.

Кубрат Пулев: До вторник ще дам отговор дали влизам в политиката

Кубрат Пулев все още не решил окончателно дали ще се бори за депутатско място в следващия парламент, или не. Отговорът му очакваме до вторник. Той беше поканен от председателя на КОД Петър Москов. Оказва се, че Жан Виденов също се завръща, но като oргaнизaциoнeн ceкрeтaр нa коалиция, начело с Иван Aтaнacoв от „Лявa aлтeрнaтивa нa Бългaрия“.

След дълги години отсъствие от политиката, бившият премиер Жан Виденов се завърна.

„Разбира се , че ще участвам в кампанията. Разбира се, че съм кандидат, това трябва да се озвучава, не на езика на задкулисието, на светлата страна на силата. Трябва да се обяснява с предизборни послания, така че ще участвам”, заяви той.

На дълга пресконференция Виденов представи новата коалиция и направи анализ на политическата обстановка като започна със старите управляващи.

Жан Виденов: С политически послания ще стигнем до хората (ВИДЕО)

„Бойко Борисов е в миналото. Има да се оправя с историята. До толкова е в миналото, че май пак ще му се очертае да съставя кабинет и как да избяга от това. В партията на чиновниците никакво изчегъртване не е възможно. Тя ще си отмира бавно и постепенно с годините и няма да си продаде началника, докато не се окаже, че е възможно”, смята Виденов.

И продължи с новите партии.

„Истинското име на тази партия е „Няма такава партия”. Няма такава партия.  Почти няма да седим до мутри, ако великата провокационна идея „Дайте да въведем мажоритарни избори” не се реализира”, смята бившият премиер.Единственият , към когото нямаше критики, е президенътът Румен Радев.

Четири партии влизат в новата коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република"

 Друго лице, което все още очакваме да разберем дали ще участва в предстоящите избори, е боксьор номер едно в момента у нас Кубрат Пулев. Той получи покана от Петър Москов .

„Аз съм човек, който има много енергия, знаете много добре колко обичам България, българския народ. Знаете, че съм човек, който не само няма да мръдне, няма да предаде не 5 милиона, а 5 човека”, заяви той. Решението на Пулев се очаква във вторник.