Документите внесоха Даниел Митов и Румен Христов

Коалиция ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните избори през юли. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Необходимите документи за регистрацията на Коалицията внесоха зам.- председателят на ГЕРБ Даниел Митов, председателят на СДС Румен Христов и административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

"Листите на коалиция ГЕРБ-СДС няма да са копие от предишния парламентарен вот", обясни в отговор на въпрос Митов.  Все още се обсъждало и предстои да стане ясно дали лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов ще бъде част от тях.

В коалицията работели и върху промяна на програмата за управление, като се акцентирало на икономическия растеж, повишаването на доходите, решаването на отделни проблеми.

"Уверени сме, че българските граждани ще ни дадат най-голямо доверие от всички останали партии, имаме самочувствие на коалиция, спечелили предишните парламентарни избори, и очакваме да спечелим пак", изтъкна Митов.

 

 

„За съжаление Радев направи така, че служебният кабинет да се превърне в негов предизборен щаб, което е недопустимо. Целта му е да осигури честни избори. Искам да отправя апел към всички министри – не се впускайте в кампания, която не е ваша”, заяви Даниел Митов.

Той е на мнение, че ГЕРБ ще продължават да бъдат незаобиколим фактор при съставянето на правителство.

„Ние от работа не бягаме. Доказали сме, че можем да върши работа”, добави Митов.

Малко след това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че Томислав Дончев ще оглави националния предизборен щаб на ГЕРБ, а Даниел Митов – софийския. 

 

 

„Трябва да заложим на колкото се може повече нови лица. Да покажем, че партията се обновява”, заяви Томислав Дончев.

„Отиваме на изборите с увереност, че отново ще сме първа политическа сила”, заяви Даниел Митов.