56-годишната Хермансон управлява втория по големина град в Швеция до 2018 г.

Бившата кметица на Гьотеборг, вторият по големина град в Швеция, Ан-Софи Хермансон, реши да премести кариерата си в друга област, след като напусна политиката преди 3 години.
 
За разлика от колегите си, които съветват успешни корпорации, наскоро Хермансон бе забелязана да паркира камион за боклук. Тя е шофьор във фирмата за сметосъбиране Renova, съобщава самата тя.

„Понякога хората ме питат какво правя тук, но това е добро решение за мен. Трябва да плащам наем“, казва Хермансон и добавя, че в края на деня е доста уморена, но обичала работата си.

56-годишната Хермансон, която управлява Гьотеборг до 2018 г., е получила свидетелството за управление на камион в ранна възраст по съвет на баща си.

Снимка: Официална Facebook страница на Ann-Sofie Hermansson

Родена на остров Тьорн през 1964 г., Хермансон започва работа във Volvo на 19-годишна възраст, като се занимава с транспорт на части. Там тя се присъединява към съюза на металурзите и младежкото крило на социалдемократите.

От 2012 до 2016 г. е омбудсман в Европейския парламент на политическата група на социалдемократите. През 2016 г. тя бе избрана за кмет на Гьотеборг.  

Снимка: Официална Facebook страница на Ann-Sofie Hermansson

Тя добавя, че политическият й живот е бил доста интензивен и използва фразата „поне никой не ме ядосва“.