Прокуратурата го обвини в причиняването на лека телесна повреда

Районният съд в Пловдив пусна на свобода  46-годишния собственик на заведение в пловдивския квартал "Капана". 

До ареста му се стигна, след като той удари уличен продавач на чорапи, а хора от града два дни протестираха като хвърляха мръсни чорапи пред неговото кафене. 

Стана ясно, че Ивайло Дадански е нападнал и служители на комуналната фирма "Чистота" седмица преди това провинение.

Районната прокуратура в Пловдив поиска най-тежката мярка - задържане под стража. Мъжът е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Според наблюдаващия прокурор деянието е с висока степен на обществена опасност – извършено е в центъра на Пловдив пред множество граждани и е хулигански мотивирано. Освен това мъжът е извършил нападението в изпитателния срок на предходно условно осъждане. 

Мъжът е осъждан за 4 тежки престъпления - три от тях за тежки измами в големи размери, а едно от осъжданията е за обсебване. 

Адвокатът му заяви, че до конфликта с продавача Митко се стигнало заради невърнат чадър. 

Според наблюдаващия прокурор има опасност Дадански да се укрие, а експертиза доказва, че ударът с глава е причинил болка на пострадалия продавач. Самият той се появи пред Съдебната палата и заяви, че иска обезщетение от 10 хиляди лева.

Прокуратурата ще протестира освобождавнето от ареста. Решението на магистратите може да се обжалва пред Окръжния съд в Пловдив. 

 

Собственик на заведение нападна продавач на чорапи в "Капана" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той вече е осъждан за 4 престъпления - три от тях за тежки измами в големи размери, а едно от осъжданията е за обсебване.

Нападението предизвика вълна от съпричастност в Града под тепетата, а ден по-късно стана ясно, че мъжът е бил агресивен и към други хора. 

След агресията: Първи разказ на нападнатия продавач на чорапи (ВИДЕО)

Арестуваха ресторантьорa, нападнал Митко от Пловдив (ВИДЕО)