Пловдивчани организираха протест в защита на Митко

Сблъсък край кафене разбуни вчера духовете в Пловдив. Собственик на заведение нападна продавач на чорапи в „Капана”. Случаят породи лавина от коментари в социалните мрежи и провокира вълна от недоволство.

От 25 години Митко продава чорапи в центъра на града под тепетата. В четвъртък вечерта минава през една от улиците на „Капана”. Охранителна камера е запечатала срещата му със собственик на заведение от района – Ивайло Пенов.

Собственик на заведение нападна продавач на чорапи в "Капана" (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

 

„Когато дойдох на място да продавам, той ме посрещна и започна да ми създава проблеми. Започна да ми крещи и да изхвърля чорапите. Един човек ми помогна, за да не продължи да ме бие. Аз се дръпнах, а той продължи да ми се нахвърля”, обясни Митко. Той допълни, че друг път не е ставал обект на агресия за над 20 години търговия.

На видео се вижда как Пенов пресреща момчето. Хвърля част от стоката на земята, а друга рита. Агресията продължава, като удря Митко по главата. На помощ първи се отзовава управител на заведение, пред което е станал скандалът. 

„След като видях, че му взима чорапите от ръката, хвърля ги и му удари една глава - аз просто излязох”, обясни Васил Найденов.
 

 

Случаят събуди възмущението на пловдивчани, които призовават към бойкот на кафенето и настояват извършителят да понесе отговорност за действието си.

„Да не работи повече тук и това е. Да не създава проблеми на другите хора”, каза Митко за това какво наказание иска за агресора.

Хора обясняват, че това не е първият случай, в който собственикът на заведението проявява агресия. Миналата седмица е нападнал служител от „Чистотата”. Сега полицията в Пловдив го издирва. 

 

 

Днес от 16 ч. жители на града под тепетата ще се съберат в „Капана”, за да изразят недоволството си от агресията. Снощи купища мръсни чорапи затрупаха входа на въпросното заведение.

Целия разказ на Митко и защо пловдивчани го наричат "талисман на града" - вижте във видеото

Репортер: Илиян Велков