В тях участват номинирани членове на партията, както и такива от новите партии и движения

Националният съвет на БСП подреди окончателно листите си за парламентарните избори на 11 юли.

Това се случи на фона на вътрешни конфликти и отводи на кандидати в различни райони. Това беше и причината ръководството на партията да отложи пленума, който трябваше да се проведе още на 30 май.

В листите  участват номинирани членове на партията, представители на досегашните коалиционни партньори, както и новите партии и движения, които се присъединиха към  лявата коалиция.

"Разбира се има нови лица , окончателното затваряне зависи от номинираните от областните съвети, те ги подреждат след водача, отговорност на Националния съвет е водача", заяви Корнелия Нинова.

БСП: "Автомагистрали“ няма нито една машина за полагане на асфалт

От своя страна Кирил Добрев сподели, че е искал да подкрепи ръководството с всички свои действия, с които води партията към победа.

"Те не минават обаче през скандали в областите. Не минават и през измислени граждански квоти, скрити фигури, които губят гласувания и се опитват да влязат в листите по втория начин", смята той.

Александър Симов пък коментира, че бойкотът е твърде специфичен и няма да попречи на БСП да реализира много по-добър резултат от предишните избори.

На 25 май Националния съвет на БСП одобри водачите на листи за предстоящите парламентарни избори. 19 региона остават със същите водачи, а 7 области са с нови водачи.