122 милиона лева са дали българските граждани за тестове

"Има причини корупцията в България да се смята за висока. Никой не може за измери корупцията, нито сивата икономика, те не са са светло", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Ваня Григорова, икономически съветник от КТ "Подкрепа".

Тя смята, че не е нужно да чакаме другите да ни казват какви са ни проблемите, а предварително трябва да се справям се тях.

"Американският натиск винаги се плаща от настоящи или следващи правителства, които предават българските интереси", допълни тя.

Относно посещението на ДПС в Турция и разговорите там, Ваня Григорова заяви, че при ДПС няма случайни реплики и те са най-професионалната партия в България, а казаното от Мустафа Карадайъ за родината е предизборен ход.

"Пандемията отключва възможности за корупция. Има логика да се прескочи процедурата за обществени поръчки, защото е много тромава, но има точки, които трябва да са спазят", каза още Григорова.

"Начинът, по който се определя цената на ПСР теста, не е ясен, трябваше да се наложи таван на цената на ПСР тестовете", категорична бе тя и информира, че държавата е взимала тестовете на 13 лева, а гражданите, които са плащали за тях, са давали 160. 122 милиона лева са дали българските граждани за тестове, което печалба за лабораториите, а за хоспитализираните са дадени около 85 милиона лева".

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.