Той коментира и проверката на язовир край Ловеч

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с остър коментар по повод темата с язовира край Ловеч, показан вчера от икономическия министър Кирил Петков.

„Да се стигне до това да източат язовирите и да отидат да се снимат. И тук не трябва въобще да се коментира”, категоричен е Борисов.

Повод за реакцията беше вчерашната проверка на икономическия министър Кирил Петков в язовир „Пазар дере” край Ловеч.

Новата и старата власт в спор за ремонт на водоем (ОБЗОР)

„На 31 май графиката показва, че язовирът е пълен. Отиват – празен до дъно. Той е буферен язовир”, обясни лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и видеозаписите, публикувани от сайта „Афера”.  Борисов отправи критики към „Дондуков” 2, а причината е видеото, за което се твърди, че е запечатало срещата на  президентския съветник Пламен Узунов с бившият шеф в митниците Петко Петков. Още вчера от президентството заявиха че няма да коментират манипулации.

„Виж, че не дрънка шише вътре. Никой не отрича, че такава среща има. Единият идва конспиративно, оглежда. После другият идва, оглежда, маха телефоните, пак сяда, почват да пишат на бележки, прибират в джобовете и казва: „Къде са нещата“. Онзи вади отзад и вика: „Заповядай“, гледа ги, не дрънчи нищо, добре е. И на другия ден торбите заминават, най-вероятно, към Радев. Там са назначенията”, обобщи Борисов.