Избирателната активност остава близка до предишните избори - 48%

"Регистрира се стопяване на разликата между ГЕРБ и "Има такъв народ", картината е динамична, така, че за седмица може да има допълнителни изменения", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Атанас Стефанов, политолог в социологическа ангенция "Тренд".

Проучването на Агенция "Тренд" е по поръчка на "24 часа", попитани са 1003 респонденти чрез интервюта "лице в лице" в периода 11-18 юни.

Той добави, че при ГЕРБ има ерозия на резултата, докато при "Има такъв народ" обратнто - покачва се. За ГЕРБ политологът смята, че има твърдо мобилизирано ядро, което няма да се промени.

Очаква се завишен резултат от вота в Турция, което ще е в полза на ДПС, а за БСП може да се твърди, че ще бъдат на трета позиция, която трудно би се променила нагоре или надолу.

Според него формацията на Жан Виденов няма да има никакъв шанс при консолидацията на традиционната левица, БСП и формациите около тях.

За съставянето на правителство Атанас Стефанов вярва, че най-голям шанс за това имат "Има тъкав народ" и партии на протеста с подкрепа на БСП.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.