Какви са шансовете на левицата да влезе в управлението?

"Имаме голяма динамика в политически процес, вижда се преориентация на големи електорални групи. 11 юли е дата за поправителен на БСП", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Калоян Паргов, председател на БСП - София.

За него е важно какво ще се случи след 11 юли, дали ще се състави ли правителство, как ще бъде съставено то.

"Политиката е сложно нещо, в нея няма място за закачки, трябва отговорност, хляб и зрелища не е най-подходящото в момента", убеден е социалистът.

Той констатира, че има усещане за идването на нещо ново, но партиите на промяната не са напълно негов носител, защото и те имат проблем при изговарянето на бъдещето.

"Има желание да се постави ново начало след изминалия период на управление, което е оставило усещане за несправедливост. БСП трябва да участва в промяната, която предстои", убеден е Калоян Паргов.

Председателят на групата "БСП за България" в СОС информира, че в Плана за възстановяване и развитие има предвидени средства за удължаване на метрото. Той е убеден, че проектът е необходим и той трябва да се развива на рингов принцип, а не на лъчов, а следващото правителство ще има за задача да направи така, че в един от пет до десетгодишен период да се преодолее дисбалансът между провинция и София.

"В Плана за възстановяване държавата предлага какво да влезе, трябва да има ясни критерии и принципи. Противопоставянето на София и провинция е нездравословно и непродуктивно. Въпросът с детските градини не е много сложен, но има устойчивост в несправянето с проблема", отбеляза Паргов.

Общинският съветник смята, че съфинансирането за санирането би било разумно и приемливо, но трябва да се взимат предвид особености и изключения, като е нужен и праг на цените.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.