Дебатират Александър Несторов и Димитър Димитров

"Младите хора могат да си позволят да седната на една маса и да видят какво могат да направят заедно за България", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Александър Несторов, кандидат за депутат от ДПС.  

Той допълни, че младежката организация на ДПС е генератор на политики, младите хора в нея имат поле за изграждане и реализиране на политика.

За него икономическата реформа трябва да привлича инвестиции, а съдебната е нужно да гарантира достъп до правосъдие, така че всички граждани, фирми, бизнеси да бъдат сигурни при реализацията на своите идеи и дейности. 

Според кандидата за депутат решението на проблема с корупцията е законодателно.

"Липсата на защита на правовия ред води до ниски доходи, държавната администрация трябва да бъде в услуга на гражданите и бизнеса", категоричен бе Александър Несторов и смята, че държавна банка изобщо не трябва да съществува, а облекчения за бизнеса може да има и по други начини, като децентрализиране на публичния ресурс е крайно необходим.

България има таланти във всяка едансфера, трябва да създадем условия те да искат да дойдат и приложат у нас

В предаването Димитър Димитров, кандидат за депутат от "Демократична България - обединение", изрази позицията, че конфронтациите не са нещо неестествено, но трябва да се пази взаимното уважение.

"Младите хора не са просто бъдещето, но и настоящето, трябва да се отстояват приоритетите и идеите в услуга на гражданите и обществото", убеден е Димитров, но подчерта, че ДБ не може да влезе в управление с партии на статуквото, признавайки, обаче,  че ДПС имат в лицето на младите най-подготвените хора.

За кандидата за народен представител управлението няма как да бъде еднопартийно, единственият работещ вариант за правителство след изборите той вижда между партиите на промените.

"Двете реформи, икономическа и съдебна, са свързани, за да работи икономиката ползотворно, прокуратурата и съдебната система трябва да го гарантират", подкрепи Димитър Димитров опонента си от ДПС относно необходимите законодателни инициативи в следващия парламент.

"Парламентът трябва да контролира правителството, през последните години това не се случваше", припомни той.

Като част от идеите на "Демократична България - обединение" Димитров заяви, че трябва да има подкрепа за младите работещи български семейства, раждащи деца, както и за българските граждани в чужбина. Туризмът да се превърне в устойчив продукт, а подкрепата за бизнеса трябва да отива за фирми по малки населени места.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.