Вижте изборният парадокс в пазарджишкото село

В седем села днес имаше балотаж за избор на кметове на кметства. В едно от тях - пазарджишкото Памидово, се стигна до парадокс. Въпреки че в списъците фигурират 312 избиратели, машина за гласуване няма.

В село Памидово за доверието на местните жители се борят кандидата на БСП срещу избраника на ГЕРБ. 

В населеното място се гласува само в една секция, която е разположена в местното читалище. Регистрираните гласоподаватели са 280, но по списък имащите право на глас са 312. 

 

 

Частични местни избори в Благоевград и 7 кметства (ВИДЕО)

Те обаче ще упражнят правото си на вот на хартия, а не с машина. Именно къде е устройството за гласуване е най-задаваният въпрос днес в населеното място. Голяма част от гласоподавателите се надяваха сега да направят една репетиция за следващите избори.

"На възрастния човек може да му трепне ръката, може вместо един номер да натисне другия номер, но като види на прегледа какво е направил, може да се поправи", заяви един от дошлите да упражнят правото си на глас жители на селото. 

От Общинската избирателна комисия в Лесичово  обясниха, че към момента на издаването на указа на президента за частичните избори гласоподавателите в Памидово са били 280. В последствие списъкът е набъбнал с над 30 души.

"Тези бройки скачат заради настоящ адрес, а не заради постоянния адрес", обясни Мария Симеонова, председател на СИК - с. Памидово.

Някои от гласуващите обаче останаха доволни, че гласуването е само с бюлетини. Жителите на пазарджишкото село се наредиха сред рекордьорите у нас. За един месец те вече гласуват за трети път.  Изборният ден протича без нарушения.