За кандидат-депутата влизането в еврозоната трябва да стане при изпълнени критерии

"В момента водим битка за първо място с "Има такъв народ", ГЕРБ продължават да падат", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Румен Гечев, кандидат за депутат от „БСП за България“.

Той смята, че от голямата лява коалиция са положили много усилия и те ще дадат своя положителен резултат след изборите.

Относно инициативата „Три морета“, социалистът смята, че е хубаво да се говори за България и положително.

"Ние трябва да използваме всякакви форуми, за да подобрим имиджа на страната. Възможно е част от средствата да бъдат използвани за България, но имаме и по-важни проблеми да решаваме, трябва да покажем, че ценим парите на данъкоплатците и да си довършваме проектите си, като този в Белене, където са заровени милиарди", категоричен бе Гечев.

Тоя заяви, че се запознал с платформата на "Има такъв народ", където имало идеи, сходни с тези на БСП, но също така и стряскащи неща – искането за една държава в Европа, като се заличи националната идентичност.

"Изглежда Слави Трифонов пледира за наднационалност, относно Истанбулската конвенция, ние я спряхме в българския парламент", коментира Румен Гечев интервюто на лидера на "Има такъв народ пред френска медия.

За него влизането в еврозоната трябва да стане след отговаряне на определени критерии, след реформи в икономиката, както и в законодателството, за да има полза България от влизането, като не бива да се забравя, че решението не зависи от наш министър. 

Румен Гечев завърши, че БСП предлага решение за всички проблеми в икономиката, социалната политика, образованието, здравеопазването.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.