През уикенда температурите стигат до 35 градуса

Почивните дни ще са слънчеви и топли. В най-горещите часове в събота термометрите ще показват между 29 и 34 градуса. Следобед в крайните югозападни райони са възможни слаби превалявания с гръмотевици.

В неделя температурите ще продължат да се повишават и ще са с градус-два по-високи. Отново в следобедните часове облачността ще се увеличи с възможност за незначителни превалявания в Югозападна България.

В планините и през двата дни ще надделява слънчевото време. Незначителни следобедни превалявания са възможни в събота в масивите на югозапад, а в неделя и тук-там в Стара планина. Температури в топлата част на деня – от 15-16 градуса по най-високите части до 23-24 градуса в ниските райони.

Около крайбрежието дневните температури се запазват в интервала 26-28 градуса. Морската вода – около 23-24 градуса с максимална височина на вълните по откритите брегове до метър-метър и половина.

От понеделник нататък следват няколко дни слънчево и горещо време. На изолирани места ще има по-значителна облачност с незначителни следобедни превалявания. Всеки ден термометрите ще показват с градус-два по-високи стойности. Едва към края на седмицата се очертава преминаване на нестабилен студен фронт. Очакваме летни следобедни валежи с гръмотевици и риск от падане на градушки.