От партията направиха първи коментар след exit poll данните

Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев след излизането на данните от exit poll-а. 

„Какъвто и да е резултатът - съвсем първи, по-малко първи - за нас той е постижение. Този резултат го имаме след поне двумесечни опити да се впрегне целият ресурс на държавата ние да се представим по-зле на изборите”, посочи Дончев.

EXIT POLL: Шест партии влизат в следващия парламент

Той заяви още, че днешният резултат означавал още нещо: „Каквито и усилия да бъдат правени, да се изкривява изборният резултат, българските граждани да бъдат заблуждавани, българската демокрация е жива и това е добра новина”, заключи зам.-председателят на ГЕРБ. 

„Тепърва предстои да анализираме организацията на изборния процес, доколко машините са надеждно средство. Предстои да разберем колко машини са пипани по време на този изборен процес”, уточни Тома Биков.

Според него се очертава коалиция на протестните партии с ДПС и БСП.

„Очертава се правителство, което няма да носи политическа отговорност, с министър-председател, който и да е той, който няма да носи политическа отговорност или очертава се правителство тип Беров, Орешарски”, допълни той.

Кой колко депутати вкарва в 46-ото НС?

Биков е категоричен, че ГЕРБ ще направи всичко, за да може българското общество да се справи с политическите, икономическите и социалните предизвикателства.

„В по-близката история на България, знаете, че такива правителства завършват с крах. Пред България има два варианта – задълбочаване на политическата криза или задкулисно управление във формат, управляван не пред очите на хората, а в задкулисието на българския политически и икономически живот”, каза още той. 

„И това да бъдеш опозиция е честен и достоен начин да си отстояваш принципите”, завърши Дончев.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК