"Корнелия Нинова трябва да си подаде оставката", категоричен е бившият заместник-председател на социалистическата партия

"Ако няма реализация на първи мандат, няма да се състави правителство, не е реалистично БСП да състави кабинет", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Димитър Дъбов, бивш зам.-председател на БСП.

Според него много е трудно да се говори за опит на традиционните партии БСП, ДПС и ГЕРБ да сглобят правителство, защото има непреодолими идеологически и личностни различия.

Социалистът смята, че нещата в партията са драматични от години насам, а вече е премината границата от 500 000 избиратели, под която никога не е падано, и БСП се превръща в партия, от която нищо не зависи.

Дъбов е убеден, че лидерът задължително трябва да поеме отговорност за това положение, оставката не бива да е под въпрос. Той припомни, че Александър Лилов, Жан Виденов, Сергей Станишев сами са си подали оставката и Нинова не може да продължава да дърпа партията надолу като котва.

За него въпросът сега е кое е по-важно - партията или Корнелия Нинова.

За така обявения кабинет от Слави Трифонов Дъбов смята, че той е интересен, а Николай Василев е добре подготвен, още няколко са сериозни вижда той в него, а въпросът е дали ДПС ще го подкрепи. 

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.