След официалните резултати се очаква и разпределението по мандати

При 100% преброени протоколи партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" води пред ГЕРБ-СДС на парламентарните избори. Следва повторна проверка на резултатите, както и официално обявяване на разпределението на мандатите в 46-ото Народно събрание.

При 100% от протоколите в РИК: "Има такъв народ" печели изборите

Служебният премиер Стефан Янев отчете като честни и обективни изборите в неделя. В същото време продължават споровете за това има ли шанс да бъде подкрепен проектът за кабинет, който ИТН ще внесат в бъдещото Народно събрание.

100% от протоколите от страната и чужбина вече са обработени, но Централната избирателната комисия в момента продължава да се извършва повторно въвеждане и сверяване на данните от тях. 

Янев: Резултатите от изборите са автентични и отразяват вота на избирателите

Шест са формациите, които влизат в 46-ото Народно събрание. Първа политическа сила е „Има такъв народ” с 24.08%.С около половин процент след нея е коалицията ГЕРБ-СДС - 23.51%.

Трета остава БСП с 13.39 на сто от вота на избирателите. Следват "Демократична България" с 12.64%. 10.71% е подкрепата, която получава ДПС. Това ги подрежда на пето място, а коалицията „Изправи се! Мутри вън!" е с 5.01%.

След официалните резултати се очаква и разпределението по мандати. Те ще се определят след заседание и с решение на ЦИК. Kрайният срок за обявяване на окончателните данни е четвъртък, 15 юли, а до неделя трябва да станат ясни и имената на депутатите.

ВСИЧКО ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВОТА ЧЕТЕТЕ ТУК