"Трябва да правим разлика между правителство и управление", категоричен е съпредседателят на "Демократична България"

„Не мисля, че неофициални разговори трябва да се превръщат в политически новини. Очевидно е, че има много различни разбирания за целта на разговора и начина, по който трябва да се води”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в отговор на въпрос водени ли са преговори с „Има такъв народ” за подкрепа и съставяне на кабинет.

Христо Иванов: Ще обсъждаме кого да подкрепим след свикването на НС

По думите му от „Демократична България” са били много ясни, че в парламента ще опитат да проведат разговор по най-важните теми, очертаващи "физиономията" на едно управление. „Трябва да правим разлика между правителство и управление. Кабинетът е група хора, които еднократно НС гласува и те стават министри. Управлението обаче е процес. Той изисква мнозинство, което трябва да бъде структурирано около логика и някакви взаимни ангажименти за действия”, подчерта той.

„Искаме разговор, който да ни позволи да разберем за какво гласуваме в перспектива”, категоричен бе Иванов. И допълни: "Изобщо не става дума за порция назначения. Интересуват ни програми и реформи в дълбочина. Очакваме нормален, структуриран и уважителен полически разговор".  

Целия разговор гледайте във видеото.