Нашият основен опонент ще бъде хаосът и безидейността, както и безотговорността за държавата, каза още тя

„В 46-ото Народно събрание ПГ на ГЕРБ-СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция. Нашият основен опонент няма да бъдат управляващите партии, които и да са те. Ще бъде хаосът и безидейността, както и безотговорността за държавата”. Това заяви Десислава Атанасова от парламентарната трибуна.

СНИМКИ ОТ ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ВИЖТЕ ТУК

„Предсрочните парламентарни избори не излъчиха категоричен победител. Въпреки това – честито на първите. Изборите се проведоха при ниска избирателна активност и явен натиск от страна на служебното правителство срещу членове и симпатизанти на ГЕРБ”, каза още тя.

Мика Зайкова откри първото заседание на новия парламент (ВИДЕО)

„Действията на представители на служебният кабинет издълбаха още разделителни линии в българското общество. Вместо тези избори да разрешат политическата криза, те я задълбочиха и днес сме свидетели на фрагментация на политическата система и невъзможност да се конструира стабилно управление. Свидетели сме и на блокаж на цели държавни системи във времена на здравни, икономически и социални предизвикателства”, посочи още Атанасова.

Тя отбеляза, че за разлика от други формации, от ГЕРБ не разчитат изборня резултат като победа на определена политическа сила. „За нас той е огромно предизвикателство, поставено от българските избиратели, които изисква от всички нас възстановяване на политическия диалог, прекратяване на войната между институциите и сформиране на национално единство. Това са трите най-важни условия за справянето със здравите, икономическите и социалните проблеми, които стоят пред нашето общество”, коментира Десислава Атанасова.

Румен Радев: Най-важната задача е съставянето на редовен кабинет

„Загрижени сме, че в управленческите приоритети на ИТН не видяхме да бъде адресирано нито едно от тези предизвикателства”, добави тя.

„По всичко личи, че сложната задача, която постави българското общество, няма да бъде решена и в това Народно събрание. След провала на 45-4ия парламент, сме изправени от възможността България да се управлява от мнозинства по интереси, в които отговорността за управлението няма да се носи от политическо лидерство”, заяви Атанасова. И допълни: „България е имала подобни кабинети – на Беров и на Орешарски. Знаем, че такива правителства завършват с крах, а сметката винаги бива плащана от българските граждани. ГЕРБ-СДС няма да подкрепи такъв тип правителство, защото винаги, когато сме участвали в управлението, сме държали да носим отговорност за решенията, които взимаме”.

„Готови сме да водим политически диалог и да положим максимални усилия за възстановяване на изгорените мостове”, категорична бе тя.

ВСИЧКО ЗА СТАРТА НА 46-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК