ИТН ще прдложи кабинет, когато получи мандат, подчерта зам.-председателят на партията

„Този парламент е доста по-близък до реалността и до това, което желаят българските граждани в сравнение с предишния”. Това каза заместник-председателят на „Има такъв народ” Тошко Йорданов в речта си при откриването на 46-ото Народно събрание.

СНИМКИ ОТ ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ВИЖТЕ ТУК

Той бе категоричен, че когато получи мандат, партията му ще предложи кабинет и ще проведе разговори с други политически партии. „Не мисля, че имаме сериозни различия с повечето формации – нито по темата за главния прокурор, нито по темата за съдебната реформа, нито за унизителните пенсии на нашите майки и бащи. Ако са верни предварителните декларации за промяна в държавата, а не за заемане на постове, в следващите 10-15 дни би трябвало да има правителство. И то да продължи работата, която започна служебният кабинет. Според нас това е посоката, в която трябва да продължи да се развива страната”, коментира Йорданов.

Откриване на 46-ото Народно събрание (ВИДЕО)

Той подчерта, че ако отново не бъде съставен кабинет, „няма нищо неправилно или недемократично” в това да отидем на поредни нови избори.

С речта си Йорданов развесели колегите си в пленарната зала, след като обърка името на президента, наричайки го Първанов. 

ВСИЧКО ЗА СТАРТА НА 46-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК