Три партии подкрепят комисията

Председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова събра необходимия брой депутатски подписи за създаването на Комисия по ревизията. Идеята е подкрепена от представители на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, „Има такъв народ“ и "Демократична България".

"Една от точките в дневния ред на Народното събрание за утре е Комисията по ревизията. Очаквам да няма обструкции и да има гласове за продължаване на работата. Истината за корумпираното управление, разхищенията на милиарди левове народни пари, корупционните схеми трябва да бъде осветена", заяви Манолова след първия Председателски съвет в сряда.

Манолова: Чекмеджето си отиде! Искаме справедливост!

Манолова посочи, че в обхвата на Комисията по ревизията влизат допълнително горските стопанства и местната власт поради множество постъпили сигнали за злоупотреби там.

"Обещахме и че ще има Комисия за разследване на полицейското насилие по време на протестите през 2020 г. и на злоупотребите с подслушване на опозиционни лидери, граждани от протестите и журналисти. Ще настояваме цялата истина за този позор да излезе наяве и съответните лица да си понесат отговорността. Ясно е и имаме доказателства, че целият офис на „Изправи се.БГ“ е подслушван незаконно в продължение на месеци", заяви още Манолова.