"Колегите от ВСС взеха правдиво решение", смята юристът

"Колегите от ВСС взеха правдиво и добре обосновано решение", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS полк. Елин Алексов, административен ръководител на Военно-апелативната прокуратура, член на УС на Асоциацията на прокурорите в България, относно решението на съда да отмени искането за оставка на главния прокурор Иван Гешев.

Според него главният прокурор не е недосегаем и не трябва да се тръгва с презумпцията, че той ще извърши престъпление.

"Изнесените данни подлежат на проверка, но сигналите трябва да влизат първо в прокуратурата", заяви още той. За него вътрешният министър е трябвало да направи това. 

Елин Алексов изрази мнение, че внесеното от Янаки Стоилов предложение за отстраняване на Иван Гешев не е било добре мотивирано.

Той отрече идеята на Атанас Атанасов да се забрани на прокуратурата да иска СРС-та и определи това като политическа целесъобразност, която вреди на обвинението.

За досъдебните производства за шпионаж срещу Русия Алексов информира, че следователите работят при много трудни обстоятелства, но всички искания за промяна мярката за неотклонение на обвиняемите досега са отхвърлени, разследването продължава и той е убеден, че ще бъде доведено до успешен край.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.