Можем да бъдем и партньори, и опоненти на това управление, заяви депутатът от „Демократична България”

С ИТН гледаме в една посока. Има светлина в тунела. Това смята депутатът от „Демократична България” Стоян Михалев в предаването „Събуди се”.

След разговорите в петък стана ясно, че двете партии - „Има такъв народ” и „Демократична България” - са се споразумели за Съдебната реформа.

„Това включва и закриването на специализирания съд и прокуратура. Наистина гледаме в една посока с тях по тези теми”, заяви Михалев.

Как преминаха консултациите при президента (ОБЗОР)

По думите му ИТН и „Демократична България” са се споразумели по основната рамка, оттук нататък ще се разговаря по детайлите.

„Персонални назначения в кабинета не са били предмет на разговор вчера”, каза Михалев. Няма да подкрепят обаче Николай Радулов за вътрешен министър.  

Няма да подкрепят и управление, разчитащо на ДПС.

 

 

„ДПС за нас е червена линия. Ако има по някакъв начин връзка на следващото управление с ДПС, ние няма да го подкрепим”, заяви още Михалев. „Можем да бъдем и партньори, и опоненти на това управление”, каза Михалев.

Според него „Демократична България” е гарант, че ДПС няма да е част от властта.

„Лесният път е нови избори – социолозите са категорични, че само „Демократична България” повишава резултата си. Но това не е добре за България. Интересът на българските граждани е най-важен. Ние сме в парламента заради целите, които сме си поставили. Ако не можем да ги изпълним, няма да сме там”, каза Михалев.

„Демократична България” ще има своя кандидатура за президентските избори. Към момента обаче още не е определена двойката.