От „Изправи се БГ! Ние идваме!” разговаряха с „Има такъв народ”

„Сигурна съм, че ще има правителство". Това заяви Мая Манолова след разговори с „Има такъв народ". 

В Народното събрание се провеждат консултации за бъдещо управление. Днес на разговори са поканени от „Изправи се БГ! Ние идваме” и БСП.

След срещата с формацията на Мая Манолова и Николай Хаджигенов, стана ясно, че разговорите са били конструктивни и двете страни са се разбрали за общи политики.

 

„Ясно е, че искаме едно и също. Не очаквам да имаме разминавания за основните цели. В крайна сметка това, което искахме на улицата, затова сме и тук. По-скоро сме тук да си стиковаме позициите”, заяви Тошко Йорданов в началото на срещата. 

„Работим отдавна и добре заедно. Идваме буквално от улицата, кампанията ни беше на улицата и площадите. Наясно сме с очакванията на хората. Приветстваме намерението ви да поемете отговорност за излъчване на кабинет. Но очакват от този кабинет веднага да се заеме с най-горещите проблеми”, отговори Мая Манолова.

Сред приоритетите на „Изправи се БГ! Ние идваме” са повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за бизнеса, съдебната реформа, ограничаване властта на главния прокурор, смени във ВСС. Манолова благодари за подкрепата за създаване на комисия за ревизия на предишното управление. Тя приветства намерението на „Има такъв народ” да поеме отговорност за съставяне на кабинет.

А след срещата Мая Манолова и Николай Хаджигенов говориха с журналисти:

„Хората не искат какво да е правителство, а такова на промяната, без намек и сянка от олигархични кръгове, ДПС и ГЕРБ”, каза Манолова пред журналисти след консултациите.

„Категорично няма да подкрепим кабинет, при който се вижда влияние на ДПС”, каза още Манолова.

Състав на правителството не е бил коментиран.

„За нас е важно, че получихме пълна подкрепа от „Има такъв народ" за приоритетите, зад които стоим”, каза Манолова.

 

 

Обясни, че с „Демократична България” вече са договорени работни групи „Финанси”, „Енергетика”, „Отбрана”. А с тях е договорено да се добавят работни групи „Електронно управление”, „Социална политика” и работна група „Икономика и бизнес”.

„Ще настояваме темата с ревизията и темата антикорупция да бъдат сред приоритетните теми", каза още Манолова.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК