Вътрешният министър обяви, че още днес ще бъдат представени доказателства за незаконно използване на СРС-та

От ГЕРБ-СДС обявиха, че ще викат вътрешния министър Бойко Рашков на изслушвания, докато не бъдат представени доказателства за незаконно използване на СРС-та.

„Преди два месеца с една медийна бомба започна темата за подслушването, която беше преескпонирана. За пореден път се правят внушения срещу една определена политическа партия, а именно ГЕРБ. Ние ще продължим да задаваме въпроси и ако се наложи всеки ден ще изслушваме Рашков, докато е министър, за да се установят тези факти и обстоятелства, които той хвърля в публичното пространство. Всички твърдения, свързани с изборния процес, се доказват в съда. Бойко Рашков е последна инстанция, дори и да говори от трибуната", каза председателят на парламентарната група на коалицията ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

Рашков: Още днес ще представим доказателства за незаконно използване на СРС-та

„Днес станаха ясни две неща. Първо, че Бойко Рашков е най-несъстоятелният министър на вътрешните работи през последните 31 години. Той е абсолютно неадекватен човек, който не разбира нито какво го питат, нито защо го питат. Той иска да остане министър на вътрешните работи. От гледна точка на нашата партийна тактика, ние имаме полза това да е така, защото много лесно ще можем да атакуваме това министерство. От гледна точка на държавата подобно развитие на събитията би било нещо средно между фарс и трагедия”, коментира Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

Вчера партията е внесла искане в парламента за създаване на анкетна комисия, която да разследва действията на служебния министър на вътрешните работи по време на предизборната кампания.

Рашков: На тези избори МВР не слугуваше на никоя партия

„Г-н Рашков призна три много важни неща. Ако внимателно видите какво е казал в МВР днес, ще чуете че благодарение на Министерството, съставът на НС е такъв какъвто е. Министърът на вътрешните работи официално да заяви, че МВР е подредило НС, не знам дали това се нарича демокрация, парламентаризъм или полицейщина", заяви Маноил Манев от ГЕРБ-СДС.

Той съобщи, че 14 000 са предупредителните протоколи разписни от хора, свързани с ГЕРБ.

„Днес министърът на вътрешните работи заяви „Ако някой е подписал нещо, да дойде да го покаже". Този вид документ обаче е единственият в системата на МВР, който не се връчва на човека, който го е подписал.Това явно е било добре преценено при извършването на неговите полицейско операции. Настина ще го викаме, ако трябва всеки ден, за да видим кога и под какво въздействие той казва лъжа или истина", каза още Манев.