В какво ще се състои инвестицията?

Мащабна инвестиция в нова линия на производство прави пловдивският бизнесмен Димитър Маджаров. Управляваната от него компания влага над половин милион евро в прясно мляко. Инвестицията на бизнесмена е за инсталация за ледена вода за охлаждане и автоматизирана българска линия за бутилиране. 

Бизнесменът Димитър Маджаров инвестира в ново производство въпреки сериозните последствия от коронавируса за ХоРеКа канала и предизвикателствата на пазара. Тази година немски производител на млечни продукти прекрати дейността си в България, а друга международна компания прехвърли производствените си мощности преди това. 

Две години отнема на фирмата да проучи потребителските вкусове, да направи тестове и организира производството. Резултатът е: здравословен продукт с масленост от 3.6%, 2.00%, 4.5%, и био продукт с 3.7% масленост. Производителността е пет хиляди литра на час. 

Новото прясно мляко с марката „Димитър Маджаров“ е вече във всички вериги и в по-големите магазини. Планира се и износ към Европа и Азия. Управляваната от бизнесмена Димитър Маджаров компания изнася млечни продукти за Азия още от 2001 г., а за Европа – от 2007 г. „Създаваме съвестно продуктите си само от българско мляко. Споделяме ги с децата си, с внуците си, с българи у нас и в чужбина. Правим го с вяра в семейството и в  качествената, здравословна храна“, споделя бизнесменът. 

Прясно мляко Маджаров от 100% българска суровина

Суровината е 100% българска, само от първа категория. Технологията е класическа пастьоризация, при която се унищожават само патогените и се запазват полезните качества. Не се добавят никакви изкуствени протеини, сухи или кондензирани млека и консерванти. Има аромат на домашно. Произвежда се при изключителна хигиена, за да се избегне и най-малкият риск от замърсяване. В новата био линия пък се влага качествена суровина от контролирана ферма, където животните се хранят на свободна паша поне 9 месеца годишно в екологично чист район.  

Без консерванти е и може да се заквасва с българска закваска по БДС стандарт.

Фирма „Димитър Маджаров-2“е създадена от бизнесмена през 1991 г. Тя има две подразделения – за производство на колбаси и месни деликатеси, и за млечни продукти, приготвени по традиционни рецепти. Производството на бяло саламурено сирене и кашкавал започва през 1998 г., а на кисело мляко – през 2015 г. Три години по-късно управляваната от бизнесмена компания навлиза в биосегмента, като започва да предлага млечни продукти от биосертифицирано производство. Млекопреработвателното предприятие в гр. Стамболийски е с дневен капацитет до 80 тона свежо българско мляко. 

Димитър Маджаров е инженер-технолог по образование. Освен собственик и управител на „Димитър Маджаров-2“, той е също член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите в България и председател на Сдружение "Традиционни сурово сушени месни продукти".