„Аз съм им сърбал попарата", каза лидерът на ГЕРБ

„Казах му на Слави Трифонов през медиите преди 20 дни: аз на тези реформатори съм им сърбал попарата. Ще го оставят по средата на реката”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с привърженици на партията.

Той коментира и сутрешните изказвания на членове на ИТН.

„Сутринта, като го слушах Тошко Йорданов от трибуната, изпаднах в паника. Не знам как ще се сдобрят. Той каза, че техният министър е мошеник. Утре как ще излезе и ще каже, че вече не е?", коментира още Борисов.

„Цялата им борба е за министерски постове, пари и власт. Нищо друго не ги интересува. И някаква госпожа с 5,01% казала, че трябвало да се пазят далеч от дългата ръка на ГЕРБ и ДПС. Ние искаме да сме на хиляди километри, не на една ръка разстояние. Не искам дори "Добър ден" да ми казват, да не ни забъркват. Разбирам неудобството на Стефан Янев и това, че излезе от задния вход на НС сутринта. Три упрека чух към ГЕРБ – че сме давали 50 лв. на пенсионерите, че сме правили магистрали на север и че сме подпомагали бизнеса. Тези упреци всъщност са реклама за нас. Само че първото, което се опитаха да направят, е да се хвърлят върху ББР.  Банката е в цветущо състояние. Слави защо се отказа от банката? Защото не могат да я откраднат! Има 1,3 млрд. лева и, който ще я купува, трябва да извади повече. Сега битката е как ще я източат, след като не могат да я откраднат. Как ще стане? С поставени фирми?”, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Това, което говорихме преди няколко дни, сега го чухме в парламента. Хората видяха - вече не може да излиза Христо Иванов и да лъже, че не са за постове", каза още Борисов. И допълни, че ни чака тежка зима, особено ако отново отидем на избори.

„Най-виновен е Румен Радев и ще видите още през следващите дни как се прикриват неща", заключи лидерът на ГЕРБ.