Огънят е обхванал борова гора

Нов горски пожар в Централна България. Огънят е обхванал гора до старозагорското село    Виден. Огънят се разраства. Горски служители от Павел баня, Казанлък и Мъглиж се опитват да локализират бедствието.

Локализираха пожара край Твърдица

Вероятно пламъците са тръгнали от мълния, паднала в района през вчерашния ден. Огънят е далеч от населени места и няма опасност за жителите на село Виден или за имотите им. Огънят е обхванал борови и смесени широколисти гори в района на язовир „Копринка”. Единственото притеснение на огнеборците е вятърът, който се усилва и може да разпали допълнително пламъците.

"Мълния е причината за пожара. Първоначално екипите докладваха, че силният вятър го разраства в различни фронтове. Затова от горското стопанство "Мазалат", от съседните горски стопанства и от екипите тук - от Казанлък и Павел баня, реагирахме с максималното възможно хора и техника. Очакваме верижна машина, с която да направим просеки, за да успеем да осъществим контрол. Все още нямаме контрол над пожара", заяви комисар Стоян Колев, директор РСПБЗН Стара Загора.

Репортер: Георги Манев