Това заяви зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов

"Осъзнавайки цялата си отговорност, бяхме при президента, където нашият кандидат Пламен Николов взе мандата. Той е доктор по "Философия на правото и икономиката", владее три езика. Ще го представим и в парламента. Там ще обявим и състава на предложения от нас кабинет". Това заяви след връчването на мандата на "Има такъв народ" заместник-председателят на партията Тошко Йорданов. 

Николов изброи приоритетите, които ще има при евентуалното си бъдещо управление: Планът за възстановяване и устойчивост; справянето с COVID кризата; преизчисляването на пенсите; промени в избирателната система и провеждането на съдебна реформа.

Пламен Николов е кандидатът за премиер на ИТН (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Мажоритарният вот остава на дневен ред. Трябва да направим всичко необходимо, за да го осъществим", подчерта кандидат-премиерът.

"Огромна част от тези приоритети са заявени като приоритети и на "Демократична България", и  на „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Държим на тяхната подкрепа. Ще видим какво ще се случи. Ако припознават тези приоритети, които твърдят, че са и техни, ще гласуват за този кабинет", подчерта Йорданов.

Президентът връчи мандата на „Има такъв народ” (ВИДЕО)

Запитан кога е получил поканата за този пост, Николов заяви: „Когато беше необходимо, в конституционния срок”.