Лидерът на ГЕРБ даде оценка на политическата ситуация в страната

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с първи коментар за номинацията на Пламен Николов за министър-председател. Той даде оценка на предложението на „Има такъв народ” при включване на живо в социалните мрежи от фестивал в Котел.

Кой е Пламен Николов?

„Имам само една забележка – трябваше да е Слави Трифонов. По добре да поработи 6 месеца, да ги подреди и да продължи друг. Това момче, Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения. Единственият виновен за всичко това е Румен Радев. Защото видяхме коварството му– данъчен измамник беше назначен за шеф на данъчните. Много умен измамник, според неговите съдружници, от Радев беше назначен за финансов министър. Той дори в прессъобщението си излъга - приходите за „Хемус” ги написаха като излишък. Хората от Варна, Шумен трябва да знаят, че те им унищожиха магистралата”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който направи първи коментар за номинацията на Пламен Николов за министър-председател. Той посочи, че не го познава, но за него няма значение кой е, щом не е лидерът на „Има такъв народ”.

Според ексминистър-председателя служебният кабинет и Румен Радев са отмъстили на Трифонов и са започнали да натискат за обявяване на кандидат. Борисов е на мнение, че протестът пред президентството след излизането на представителите на „Има такъв народ” е организиран именно от държавния глава в съучастие с Васил Божков.

„Вчера станахме свидетели и на друго – вътрешният министър призна, че се е намесил в изборите. Рашков, ГЕРБ в България пак ви победи. Пак не успя, въпреки репресиите и натиска. Направиха машинациите в чужбина. Мая Манолова говори с 5,1%, все едно е победила ГЕРБ. С какво право? Христо Иванов вчера стана най-тъжният човек, като разбра, че няма да му дадат постове. Рашков сега ходи и гони учителките и медицинските сестри, че гласували на изборите. И се хвали от трибунката. А добре, че ние им казахме, че се е увеличил натискът по границата”, обвини Борисов. Той е на мнение, че държавният глава е в паника и че е посял омраза.

Пламен Николов е кандидатът за премиер на ИТН (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Радев създаде етническа война вътре в политическите партии и няма излизане от това. Понеже политическата класа я няма вече, единственият шанс е Слави да излезе и да вкара ред. Моля го Слави да излезе и да събере лидерите на другите партии, за да съставят правителство. Хората едно по едно почват да сравняват – и медиците виждат, че няма пари, и земеделците”, каза Борисов и подчерта, че новите случаи на коронавирус днес са драстично повече от предишните дни. Той предупреди, че след септември нещата ще се влошат.

 

 

Борисов бе категоричен, че ГЕРБ няма да участва и е забранил на партията да контакува с тези, които правят правителство. „Даже ние ще излезем от залата, за да намалим кворума и да си изберат правителство. Решението е Слави да ги събере, да го закове и да вървим по някакъв начин напред. При трети избори ще бъде по-невъзможно да се състави правителство от сега. Между тях вече има недоверие и голяма омраза помежду им. Да си понесат отговорност за тази омраза, която посяха и да направят правителство. Единственият виновник за това положение е Румен Радев“, посочи Бойко Борисов.