Предприемачът е кандидатът за премиер в евентуалното бъдещо правителство на "Има такъв народ"

Мандатът беше връчен. Претендентът е ясен. Това е третото предложение на партията „Има такъв народ“.  На 26 април тази година трикратният световен шампион по шах Антоанета Стефанова като проекто-премиер върна предложения по закон мандат на втората тогава политическа сила.

Пламен Николов е кандидатът за премиер на ИТН (ВИДЕО+СНИМКИ)

На 12 юли, след като „Има такъв народ“ спечели изборите, Слави Трифонов обяви икономиста Николай Василев като кандидат-премиер на партията, но под сериозен политически и обществен натиск той беше изтеглен от сцената.

Третият опит вече е факт. Новият кандидат за премиер е този човек – Пламен Николов. Именно той прие мандата от президента Румен Радев. Николов е на 44 години. Роден е през 1977г. в Горна Оряховица. Завършил е Софийския университет и е специализирал в Австрия. Доктор е по философия на правото, политиката и икономиката.

 

 

Биографичната му справка в сайта на партията на Слави Трифонов показва, че притежава над 15 години опит в бизнес развитието и управлението на проекти. Посочено е, че е работил с големи клиенти като Amazon. 

Интересен факт е, че Пламен Николов влиза в политиката чрез кастинг с екипа на Слави Трифонов през февруари 2018 г. Представя опита си в частния сектор и мотивите да се занимава с политика. А като приоритет тогава посочва оставането на младите хора в България.

 

 

Тошко Йорданов: Ще представим кабинета в парламента (ВИДЕО)

Няколко години по-късно - тази пролет, при представянето на експертите на „Има такъв народ” в различните сектори, Николов обяви приоритетите на партията за сектор „Образование”. "Ще преформулираме настоящия начин за финансиране на училища чрез делегирани бюджети като създадем нова логична методика за финансиране", заяви тогава настоящият кандидат-премиер.

Сред заявките, отправени от Николов, се откроява намерението за справяне с демографския дисбаланс и отмяна на практиката училищата да се категоризират като добри и лоши. В момента Пламен Николов е генерален директор на американска компания, производител на плувни продукти. В следващите 7 дни той и екипът му имат амбициозната задача да представят проект за работещ кабинет.

Репортери: Добромир Николов, Николай Беремлийски