Тя заяви, че Радев е наблюдавал сериозно политическата ситуация

С представянето на кандидатурата за министър-председател на Пламен Николов смятам, че имаме съвсем нова ситуация и формула за следващия кабинет, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова в гоцеделчевското село Попови ливади, където участва в отбелязването на 118-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.

Стефан Янев: Депутатите да намерят сила и мъдрост, за да има стабилно управление

По думите й по този начин спечелилата изборите партия ("Има такъв народ") се ангажира вече партийно и политически със следващото управление. Предстои да се види какъв ще бъде съставът на предложения кабинет, но самата фигура на Николов, като част от партията ИМТ, означава по-голяма отговорност и по-сериозен политически ангажимент от политическата сила, каза още вицепрезидентът.

Пламен Николов е кандидатът за премиер на ИТН (ВИДЕО+СНИМКИ)

Илияна Йотова посочи, че изкуството за водене на преговори е трудно, но се надява в следващите седем дни емоциите да намалеят и "Има такъв народ" /ИТН/ да намери съюзници и парламентарно мнозинство.

Трудна политическа седмица с изненадващи обрати (ОБЗОР)

"Президентът изпълни своите конституционни правомощия, той наблюдаваше много сериозно и детайлно политическата ситуация и прецени, според мен, най-удачният момент да връчи мандата за съставяне на кабинет.", посочи още вицепрезидентът. Пред журналисти Илияна Йотова коментира, че дава висока оценка на работата на служебния кабинет и изрази надежда за приемственост в следващото правителство.