Не се уточнява дали искането е породено от конкретен спор, засега няма и коментар от Вашингтон

Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов съобщи, че САЩ са поискали 24 руски дипломати да напуснат страната до 3 септември, след като визите им са изтекли, предаде Ройтерс.

В интервюто за списание "Нешънъл интерест" Антонов не уточнява дали американското искане е породено от някакъв конкретен спор, засега няма и коментар от Вашингтон.

"Почти всички от тях ще си тръгнат, без да бъдат заменени, защото Вашингтон внезапно затегна процедурите за издаване на визи", посочва той пред изданието.

Москва и Вашингтон отдавна имат разногласия по редица въпроси. Отношенията се обтегнаха още повече, след като президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че смята, че руският президент Владимир Путин е убиец, припомня Ройтерс.

Донякъде напрежението намаля, след като Байдън се срещна с Путин на 16 юни за разговори, които дори доведоха до връщане на част от парите на чуждестранните инвеститори в руски държавни ценни книжа.

"Надяваме се здравият разум да надделее и да можем да нормализираме живота на руските и американските дипломати в САЩ и Русия на принципа на реципрочността", каза Антонов.
Той допълни, че се надява и започнатият наскоро диалог между Русия и САЩ по въпросите на киберсигурността да продължи.

"Като вариант можем да дебатираме от киберзаплахите до контрола на въоръжаването и така нататък", каза руският посланик. 

Източник: БТА