Съвсем не на шега тя му отправи предупреждението

Председателят на парламента Ива Митева направи забележка на Филип Станев от „Има такъв народ” за това, че … носи дънки в пленарната зала. Съвсем не на шега тя акцентира, че му отправя предупреждението.

„На г-н Филип Станев му правя забележка за тези дънки. Много моля без дънки в залата. И то съвсем сериозно, г-н Станев”, обърна се Митева към депутата. 

Николов: Връщаме изпълнения мандат, когато постигнем всички договорки

На излизане от залата Станев обясни: „Беше ми направена забележка, тъй като от някоя от другите парламентарни групи е постъпило оплакване до председателя на Народното събрание. Между другото те не са просто дънки. В тях има скрит символ - това е скъсаното доверие между гражданите и политиците, което ние ще се опитаме да зашием отново“.

Филип Станев представи приоритетите на ИТН пред НС

Станев отрече, че скъсаните дънки могат да са символ и на преговорния процес по търсене на подкрепа за предложения от ИТН кабинет. „Преговорният процес продължава, той не се е скъсал, не е затворен окончателно, вратата е отворена. Там дънките са здрави“, каза още той, цитиран от БНР.

„Тези дънки ще ги нося само вече в частен план и то на места, където никой не може да ме види, т.е. вкъщи“, каза още той.