По думите му от ИТН очакват подкрепа най-вече от партиите, с които имат обща цел

„В нашата партия всичко се случва практично. Постът на финансов министър ми беше предложен веднага след края на първия проектокабинет”. Това заяви в ефира на „Събуди се”  предложеният за министър на финансите Пламен Данаилов.

Относно изказването на Татяна Дончева, която постави под съмнение професионалната му квалификация и доходите му, Данилов заяви следното:

„Тези думи са на човек, който очевидно не познава съдебната система. Смея да твърдя, че ролята на независимите експерти е да подпомагат съда да вземе справедливо решение. Те са достатъчно добре платени и може да се издържат само от това”, обясни Данаилов. Той поясни, че ако едно вещо лице се справя добре, може да постигне доходи между 10-15 000 лв. на месец.

Пламен Данаилов с коментар за квалификацията и доходите му

Той допълни, че познава голяма част от министрите в предложения от ИТН кабинет.

„Няма съмнение как ще гласува парламентарната група на ИТН. Ние всички ще подкрепим и министър-председателя, и структурата и състава на предложения МС”, поясни предложеният финансов министър.

Ива Митева: Има възможност за смени в кабинета на ИТН

Той коментира и новото предложение за правосъден министър на „Има такъв народ". 

„Познавам г-н Иво Атанасов от доста години. Той е изключителен професионалист с богат опит”, заяви Данаилов.

По думите му от ИТН очакват подкрепа най-вече от партиите, с които имат обща цел и визия. Той обяви, че ако управлява, ще преизчислят пенсиите и ще опитат да намалят данъците. 

 

 

И прогнозира какво може да се случи, ако в сряда гласуването не мине.

„Има голяма вероятност, и това мисля, че всички го казват - да отидем на втори предсрочни и трети парламентарни избори тази година”, заяви той.

Данаилов заяви, че не е добре страната да остава без приет бюджет за следващата година. И критикува предложената актуализация от служебния кабинет.

„Прилича на нещо което е съставено набързо, без да са отчетени редица факти”, поясни той.

Според Данаилов в разчетите на Кабинета „Янев” не са заложени пари, ако COVID вълната, която очакваме, се окаже по-тежка.

По думите му влизане в еврозоната през 2024 година е трудно постижима дата. Усилията на бъдещия кабинет ще са насочени към усвояване на парите по Плана за възстановяване и първите 13%, които трябва да получим до края на годината от прогнозата за страната сума близо 13 милиарда лева. 

Целия разговор гледайте във видеото.