Вътрешният министър награди спортистите, участвали в Олимпийските игри в Токио

„Не всеки ден ни се предоставя възможност да се срещнем с олимпийските ни шампиони. Затова искаме подобаващо да ги посрещнем в Министерството на вътрешните работи. Това са хора, които накараха всички ни да се чувстваме горди, че сме българи. Това, което те донесоха от Япония, означава денонощен труд, лишения, сила на духа. Тe предшестват успехите, завоювани с чест”. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков при посрещането на спортистите, които участваха в Олимпийските игри в Токио.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Плевен посрещна тържествено олимпийските шампионки Стойка Кръстева и Ивет Горанова

Той обяви, че е взето решение олимпийските ни шампиони да получат награди. „Така всички ще станем съпричастни към техните успехи”, посочи той.

Ивет Горанова – олимпийската шампионка по карате кумите, беше сред първите отличени. „Имам удоволствието да предложа на Ивет, ако желае, да се влее в редиците на МВР. За нас ще бъде чест тя да бъде сред нас и по такъв начин ще утвърдим авторитета на Министерството на вътрешните работи”, каза служебният вътрешен министър.

РАВНОСМЕТКАТА ОТ ТОКИО 2020: България с най-добро представяне от 21 години насам

Отличие получи и треньорът на шампионката ни – Ангел Ленков.

Награда бе връчена и на сребърната ни медалистка по спортна стрелба в Токио Антоанета Костиданова. „Искам искрено да благодаря на МВР, защото без подкрепа, моята подготовка щеше да е много по-трудна”, подчерта тя. Христо Христов – треньорът на Костадинова, също получи отличие.

Стефка Костадинова към олимпийците ни: Направихте ни горди и силни като нация

Бронзовата ни медалистка по борба от Олимпиадата Тайбе Хюсеин и нейният треньор Петър Касабов взеха почетни медали на МВР. „Благодаря за уважението, проявено към нас и към труда, който полагаме”, заяви Касабов.