Плажуващи заснеха джетове в опасна близост до къпещите се

В разгара на сезона разкриха ново нарушение по Черноморието. Любители на ATV-та си устройват нощни гонки на плажа. Зрителка на NOVA е заснела следите от такова забавление. Подаването на сигнали обаче, плаши хората, защото информацията, че се оплакват, достига до самите нарушители. Случаят е отпреди няколко дни.  

Плажуващи на ивицата на "Корал" заснели джет в опасна близост до къпещите се. Подали сигнал на телефон 112.

„Заплашваха ги със саморазправ. Влязоха в конфликт и веднага подадоха сигнала на 112 ,както си е по законен ред”, разказва спасителят Наско Лечев.

Изненадата дошла, когато самият нарушител с джета се върнал да търси обяснения от хората, подали сигнала.

„Тоест от 112 са му дали данните на спасителя. Той му е казал, че му знае адреса и с какво се занимава баща му,което е скандално. 112 , която трябва да помага на гражданите в случая дава информация срещу тях,когато се оплакват от нередности”, обяснява музикантът Васил Гюров.

От Морска администрация увериха, че са изпратили екип на място, който установил нарушение - липса на регистрация, за която собственикът на джета ще получи глоба от 50 лева. Изтичането на информация не било от тях.

„Когато разследваме всеки един сигнал, нашият служител не разкрива източника му”, казва Александър Илиев от Морска администрация – Бургас.

А в районното полицейско управление в Царево започват проверка откъде е изтекла информацията.

„Според мен това говори за корумпираната ни държава, за пробитите служби и за нашата полиция, която ни пази”, казва още Гюров.

Проверка започна и за другото нарушение - нощни гонки по плажа. Посегателството е върху защитените дюни на "Алепу". Подобен случай имало и на Аркутино.

„Влизането на ATV-тата е точно до указателната табела, която информира за тази защитена зона и за защитените дюни и за съвсем малкото останали пясъчни лилии там", разказва Теодора Йорданова.

РИОСВ- Бургас се самосезира след нашия сигнал.