Това заяви лидерът на ГЕРБ на среща със симпатизанти в Разград

"Радев раздели държавата политически и то толкова тежко, че изпадаме в абсурдна ситуация." Това заяви лидерът на ГЕРБ на среща със симпатизанти в Разград, пишат DarikNews.bg.

"Родина е това, което ти е в сърцето. И да умираш, ако трябва. Аз съм се клел в знамето и знам, че има хиляди мюсюлмани, които могат да кажат същото. В този фантастичен край живеят и християни, и мюсюлмани", каза бившият премиер в коментар по повод сблъсъка между Радев и лидера на ДПС Мустафа Карадаъй.

"С ДПС, които уж президентът се кара, двете комисии в НС, които определят бъдещето на България, регионалната и икономиката, са на ДПС. ДПС така се скараха с Христо Иванов. Тогава и ДПС си вдигна електората, и Христо Иванов си го вдигна", изтъкна Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ коментира и ситуацията около самолетите F-16:

"Те ни обясняват, че са пратили писмо, но то не значело нещо. Ами като не значи нищо, не го пращайте. Платихме 1,8 млрд. за 8 самолета. И ги платихме ние, не ги оставихме на другите. Сега парите за следващите може да ги разсрочим", поясни Борисов и заяви, че ние сме единствените, които не сме помогнали на Турция за пожарите. "Можеше символично да изпратим една пожарна, да покажем, че като съседът гори, сме готови да помогнем", отсече той.

Той коментира и ситуацията около COVID-19.

"Има тежка четвърта вълна, която ни залива. Днес се обадих на проф. Мутафчийски, за да му честитя рождения ден. Да са ни живи и здрави професорите, които имаме. Тези не знаят какво правят сега. Скоро ще препълните интензивните, ще препълните моргите и ще видите тогава какво става", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той призова страната ни да прояви солидарност с хората в Афганистан и апелира "да се погрижим поне за афганистанците, които са помагали на българите в Кербала".