Днес се провежда Националният съвет на партията

Има два варианта пред БСП в момента - единият е да върнем мандата, другият е да номинираме кандидат за премиер, коментира пред журналисти депутатът от „БСП за България” Александър Симов на влизане в сградата на партията за заседание на Националния съвет на партията.

Божанков: С безотговорността си протестните партии пратиха България на избори

Висшият партиен орган решава днес какво да прави с третия мандат за съставяне на правителство, след като не получи подкрепа от партиите на протеста.

Симов каза, че не са обсъждали име на кандидат за премиер, но, ако тръгнат в тази посока, няма да номинират партийна фигура, защото в сегашната ситуация това няма да свърши работа.

Според него, имайки предвид каква е атмосферата в парламента, може би по-доброто действие към момента е да върнат мандата веднага и вече от волята на президента да зависи дали ще даде още една седмица да се актуализира бюджетът. Това не е крайно мнение, склонен съм да чуя аргументи, добави Симов.

БСП решава кога ще върне мандата на президента

Според Кристина Сидорова, член на НС на БСП, трябва да върнат мандата след актуализацията на бюджета. „Очевидно е, че нямаме подкрепа от партиите на протеста, по-логично е да върнем мандата”, посочи тя и добави, че това трябва да стане след седмица. На въпрос кой тогава ще им е кандидат за премиер, тя отговори: „Сега ще разберем”.

Източник: БТА