За целта Любомир Каримански използва профила на Слави Трифонов във Facebook

Председателят на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански използва профила на Слави Трифонов във Facebook, за да обясни позицията на ИТН за пенсиите. В поста Каримански обвинява политическите опоненти на ИТН в опит да си купят гласове за изборите. Предложението на ИТН пък „гарантирало минимална пенсия от 370 лева, повишение на максималната пенсия до 1500 лева и преизчисление на всички пенсии”.

Депутатите с компромисно предложение за пенсиите и майчинските


„Вчера депутатите на ГЕРБ, ДПС и БСП приеха двете предложения едновременно – хем минималната пенсия да стане 370 лева, за три месеца, до Нова година, хем да ви подхвърлят подаяние по 120 лв., което всъщност е подигравка. Защо? Защото по този начин до края на годината трябва да се изхарчат още над 800 милиона лева, а тези пари държавата просто ги няма. За да ги има, трябва или да се увеличават данъците, или да се увеличи държавният дълг. И в двата случая, уважаеми пенсионери, тези пари ще бъдат взети от хората, които работят, тоест от вашите деца и внуци. Вие сте умни и виждате, че това е лош вариант, както за вас, така и за вашите близки. Защото нито вие ще забогатеете за три месеца с по 120 лева, нито вашите деца и внуци ще имат повече пари, просто понеже те ще са хората, които ще връщат тези пари", пише Каримански.

„Затова, ние, от “Има такъв народ”, внесохме предложение, което е в полза на пенсионерите, изпълнимо е и няма да взриви финансите на страната. Предложението съчетава двете гласувани вече предложения в пленарна зала, а именно - 120 лева добавка до края на годината, а от 25 декември да влезе в сила увеличение на минималната пенсия на 370 лв. и максимална пенсия от 1500 лева и преизчисление, считано от 2021 г.", обяснява още Каримански. 

„Има такъв народ” подкрепя и обезщетението за гледане на дете до две години в размер на 650 лева, както и предлага допълнително стимулиране на работещите майки с деца до 2 години, с не по-малък размер", казва Каримански.