АБВ и БСП са разговаряли само за съвместно участие на парламентарни избори, посочи той

„Разговорите, които са водени с БСП досега, са концентрирани върху съвместното ни участие в парламентарни избори. За президентските не сме говорили. Ние в АБВ не сме обмисляли търсене на друга кандидатура, освен Радев. Аз бих бил изненадан, ако проект на Кирил Петков намери някаква подкрепа. Този човек лъже и това не го смущава”, заяви председателят на ПП АБВ Румен Петков в ефира на „Денят на живо”.

„Такова опростачване в парламента, аз и в най-мрачните си мисли не съм допускал. Атмосферата е отровена и то в определени посоки в степен на невъзвратимост. Не знам дават ли си сметка тези хора, които по такъв груб и вулгарен начин се държат един с друг, че след следващите избори ще трябва да си говорят, за да си уточнят приоритети и на база на тях да се сформира правителство”, посочи Петков.

Той се надява в следващия парламент гражданите да видят по-малко лъжи, погнуса и простащина. Според него тази размяна на реплики гарантира  намаляване на активността в гласуването.

„Тя показа, че омразата може да бъде водеща. Всички тези определения, квалификации и епитети издават безсилие да се прави политика. Тази политическа спалня, според мен, главно ще роди импотентност и погнуса. Пак казвам – ще има утре и тези хора ще трябва да се погледнат”, посочи той.

Според него ПГ на БСП са имали най-солидно поведение е не заслужават подобни определения.

Целия разговор гледайте във видеото.